Śledzie z żurawiną

  • 6
  • 15 minut
Składniki:
  • 150 g suszonej żurawiny Tablier Blanc
  • 500 g filetów śledziowych w oleju Ronde des Mers
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 6 goździków
  • pieprz mielony
  • 1 cebula
  • ½ szklanki oleju rzepakowego Rustica
  • 3 łyżki octu jabłkowego Rustica
Sposób przygotowania:
  1. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pokrojoną cebulę umieścić na sitku i przelać wrzątkiem.
  2. Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Zalewę zachować.
  3. Zalewę wymieszać z olejem oraz octem jabłkowym, odstawić.
  4. W misce przekładać na przemian śledzie z cebulą, żurawiną oraz przyprawami. Zalać zalewą i odstawić na cały dzień do połączenia się smaków.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek