Składniki:
- 1 opakowanie gnocchi bezglutenowego CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
- 1 duży pęczek natki pietruszki
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- garść orzeszków piniowych TABLIER BLANC
- garść sera Grana Padano LES CROISES
- oliwa z oliwek RUSTICA
- sól, pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
- Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni, odstawić do ostudzenia. Do blendera przełożyć listki natki pietruszki, skórkę z cytryny, orzeszki piniowe, starty ser, czosnek i sól. Rozdrabniać co jakiś czas zgarniając składniki ze ścianek blendera. Kiedy składniki będą już rozdrobnione zacząć dolewać oliwę, cały czas blendując. Dolewać oliwę do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pesto powinno być bardziej płynne. Doprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. W razie potrzeby dosolić.
- Gnocchi ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowane gnocchi wymieszać z pesto. Podawać z dodatkową porcją sera i orzeszków piniowych. Udekorować natką pietruszki.