- 4
- 30 minut
Składniki:
- 1 opakowanie hummusu naturalnego NAT&VIE
- 100 g kaszy jaglanej COMPTOIR DU GRAIN
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 1 ogórek
- 2 szklanki pomidorków koktajlowych
- ½ szklanki oliwek RUSTICA
- ½ cebuli czerwonej
- 2 łyżki soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek RUSTICA
- 6 pomidorów suszonych RUSTICA
- 2 garści ciecierzycy NOTRE JARDIN
- 2 garści sera feta LES CROISES
- 2 garści świeżego szpinaku
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na drobnym sicie a następnie przelać wrzątkiem. Ugotować w proporcji 1:2 kaszy do wody. Wystudzoną kaszę wymieszać widelcem, tak, żeby rozdzielić ziarenka kaszy.
- Do kaszy dodać posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony ząbek czosnku, 1 łyżkę soku z cytryny oraz dwie łyżki oliwy z oliwek. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Ogórek, pomidorki, pomidory suszone i oliwki, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki.
- W misce ułożyć kaszę, pokrojone warzywa, listki szpinaku, ciecierzycę, oraz pokruszoną fetę, dodać hummus, skropić cytryną i polać oliwą z oliwek. Oprószyć pieprzem.