Składniki:
- 2 puszki fasoli czerwonej NOTRE JARDIN
- 1/2 szklanki napoju na basie owsa NAT&VIE
- 2 garści orzechów laskowych TABLIER BLANC
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 4-5 łyżek kakao
- 4-5 łyżek syropu klonowego TABLES DU MONDE
- szczypta cynamonu RUSTICA
- 2 łyżek soku z cytryny
- gorzka czekolada EQUADOR
- ziarenka granatu
- orzechy laskowe
Sposób przygotowania:
- Orzechy uprażyć na suchej patelni.
- Fasolę z puszki dokładnie wypłukać i odsączyć na sicie.
- Do miski blendera przełożyć fasolę, orzechy, kakao, cynamon i sok z cytryny.
- Blendować do rozdrobnienia składników.
- Następnie dodać olej kokosowy, oraz syrop klonowy i ponownie zmiksować.
- Stopniowo dodawać napój owsiany, do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dodać więcej mleka. Mus może być lekko lejący, ale zgęstnieje jeszcze w lodówce.
- Spróbować i w razie potrzeby doprawić wg własnego smaku.
- Mus przełożyć do szklanych słoiczków i odstawić na kilka godzin do lodówki.
- Gotowe porcje udekorować wiórkami tartej czekolady, ziarenkami granatu, oraz orzechami laskowymi.