- 2
- 20 minut
Składniki:
- 2 szklanki napoju migdałowego NAT&VIE
- 10 łyżek płatków owsianych BIO VILLAGE
- ¼ szklanki oleju kokosowego NAT&VIE
- ¼ szklanki syropu klonowego TABLES DU MONDE
- szczypta cynamonu RUSTICA
- 20 g posiekanej gorzkiej czekolady TABLETTE D'OR
Sposób przygotowania:
- Napój migdałowy zagotować z płatkami owsianymi. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut to zgęstnienia.
- W międzyczasie przygotować karmelizowane banany:
- Na patelni podgrzać olej kokosowy, następnie dodać syrop klonowy i cynamon. Gotować przez chwilę. Dodać banany pokrojone w plasterki. Gotować obtaczając banany w sosie.
- Owsiankę przełożyć do miseczek. Udekorować karmelizowanymi bananami oraz czekoladą. Od razu podawać.