- 4
- 35 minut
Składniki:
- 1 kg młodych ziemniaków
- 60 g pistacji
- 1 ząbek czosnku
- 70 g sera Grana Padano LES CROISES
- 100 g świeżej rukoli
- 100 g natki pietruszki
- 200 ml oliwy z oliwek RUSTICA
- 1 łyżeczka octu jabłkowego RUSTICA
- sól RUSTICA
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
- Ziemniaki wyszorować. Gotować przez 5 minut a następnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Piec 15-20 minut do zarumienienia
- Przygotować pesto: pistacje, czosnek, ser, rukolę, natkę pietruszki i ocet umieścić w blenderze. Zblendować na gładkie pesto, dolewając oliwę podczas blendowania. Przyprawić solą i pieprzem.
- Upieczone ziemniaki wymieszać z zielonym pesto. Udekorować dodatkowa porcją pistacji i rukoli.