Składniki:
- 2 jajka POLSKA KURKA
- 1/2 szklanka mleka
- 1/2 szklanka mąki
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru trzcinowego TEVA
- 2 łyżki masła LES CROISES
- jogurt grecki DELISSE
- świeże owoce
- listki mięty
- cukier puder
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Do piekarnika przełożyć 2 żeliwne patelnie o średnicy około 14 cm i porządnie je nagrzać.
- W tym czasie przygotować ciasto naleśnikowe. Do miski dodać jajka i mleko i wymieszać. Następnie dodać sól i przesiać mąkę. Wymieszać tylko do momentu połączenia się składników. Odstawić do odpoczęcia na 20 minut.
- Na rozgrzane patelnie wrzucić masło i rozprowadzić je po całej powierzchni. Na patelnie przelać masę naleśnikową i przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut.
- Upieczone naleśniki udekorować jogurtem naturalnym, owocami, listkami mięty, oprószyć wszystko cukrem pudrem.