Składniki:
- 300 g świeżego szpinaku
- 400 g truskawek
- 3/4 szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC
- 100 g sera feta LES CROISES
- 2 ząbki czosnku
- 1/4 szklanki octu balsamicznego z Modeny RUSTICA
- 4 łyżki oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
- 1 1/2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
- 1/2 łyżki musztardy Dijon RUSTICA
- 1 1/2 łyżki maku
- 1/2 łyżeczki soli
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
- Truskawki obrać z szypułek i pokroić na 4 części. Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni i posiekać.
- Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dressingu dokładnie razem wymieszać.
- Na dużym półmisku ułożyć szpinak, kawałki truskawek, posypać orzechami pekan i rozkruszyć ser feta. Polać dressingiem.