Sałatka z truskawkami i szpinakiem

Składniki:
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 400 g truskawek
  • 3/4 szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC
  • 100 g sera feta LES CROISES
  Składniki dressingu:
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki octu balsamicznego z Modeny RUSTICA
  • 4 łyżki oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
  • 1 1/2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
  • 1/2 łyżki musztardy Dijon RUSTICA
  • 1 1/2 łyżki maku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Truskawki obrać z szypułek i pokroić na 4 części. Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni i posiekać.
  2. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dressingu dokładnie razem wymieszać.
  3. Na dużym półmisku ułożyć szpinak, kawałki truskawek, posypać orzechami pekan i rozkruszyć ser feta. Polać dressingiem.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek